Asociația Sic-Art Egyesület a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Ca-n povești” – ateliere metodice de animare, povestire și jocuri populare, depus în cadrul PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5-1.
Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C11: Turism și cultură, Investiția I5 – Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural (I5-1).
Valoare totală a contractului de finanțare este de 200.000 RON fără TVA, iar co-finanțarea asigurată de Autoritatea locală Municipiul Târgu Secuiesc este de 22.222,00 lei fără TVA.
Scopul proiectului este asigurarea resurselor umane pentru susținerea prezervării identității culturale locale/regionale prin pregătirea participanților în proiect și împuternicirea acestora cu metode și instrumente inovative de educație prin cultură.
Obiective:
OS1. Pregătirea unui număr de 50 de tineri, până la finalizarea proiectului, elevi ai LiceuluiPedagogic Bod Peter, care vor fi echipați cu un pachet de metode și cunoștințe în domeniul educației culturale pe care le pot folosi în actul educațional zilnic pe parcursul vieții profesionale.
OS2. Organizarea seriei de ateliere de pregătire din luna șase de proiect, care include 30 ocazii dramaturgie (12 ore/ocazi), 60 ocazii actorie/tehnică de vorbit/prezența pe scenă (1,5 ore/ocazie), 3 ocazii masterclass în domeniul Teatrului de păpuși, 3 ocazii masterclass arta povestirii și basme populare, 3 ocazii masterclass jocuri populare pentru copii cu acompaniament live(6 ore/ocazie pentru fiecare masterclass).
OS3. Înființarea și dotarea cu echipamente necesare desfășurării activității a grupului informal de atelier cultural conform bugetului proiectului până în luna a 12-a de proiect.
OS4. Punerea pe scenă a două spectacole de teatru de păpuși și organizarea a 6 spectacole de teatru de păpuși în ultimele patru luni de proiect cu animatorii nou pregătiți în șase instituții preșcolare sau școli primare din zonă, pentru un număr estimativ de 150 de copii.

Beneficiarii investițiilor finanțate prin acest proiect sunt elevii Liceului Pedagogic Bod Peter.
Durata proiectului este de 15 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul aprilie 2023 – iunie 2024.