Amint azt a projekt címe is sugallja, a megcélzott résztvevő közösség az ifjúsági korosztályt képző, műfajkedvelő diákok. A tábor eredményei kiválóképp teljesítették ama célt, hogy egy olyan környezetben alkothassanak a különböző szintű tudással rendelkező diákok, ahol lehetőségük adódik megtapasztalni a nonformális oktatás facilitásait, olyan metódusokat, technikákat vagy akár elméleteket elsajátítva, amelyeket hagyományos környezetben képtelenség megtapasztalni.

A 6 napot körül ölelő rendezvény helyszínéül ezúttal a Kovászna megyei Nagybacon település szolgált. A táborban résztvevők száma: 47.

A rendezvény szakmaiságát illetve tartalmi mivoltának megerősítését biztosították:

– Vágási István

– Czier Zsolt

Játékok, közös improvizációk, fúvóshangszerek kavalkádja színesítette a nagybaconi légkört, lehetőség adódott az interperszonális kapcsolatok megerősítésére, mindemellett a programok zöme elősegítette az együttműködések fontosságának felismerését, személyiség megerősítő karakterükből adódóan pedig jelentősen hozzájárult a tanulók formálódásához.

A tábor szervezését a Sic Art Egyesület, a Communitas Alapítvány és Romániai Magyar Demokrata Szövetség anyagi támogatásával sikerült megvalósítani.