Hírek

A Sic-Art Egyesület, valamint a sepsiszentgyörgyi Művészeti
Népiskola megbízásából elkészült a Kicsi csillag címet
viselő oktatói segédanyag általános iskolai pedagógusoknak. Egy rövid, de átfogó bevezető és egy képekkel illusztrált általános módszertani rész után Lőrinczi Zsolt és Mihály Pálszerzők 50 népdalon keresztül vezetnekbe a hegedű- és más vonós hangszerek oktatásának rejtelmeilbe.
Az oktatói segédanyag, egy rövid történelmi áttekintés után betekintést nyújt a hegedűokta- tás általános módszertanába, a fogás-pozíciókba, a hegedű tartásába, a vonó fogásába, a vonógyakorlatokba, mindezt gyakorlatiasan a különböző tájegységekről gondosan összevá- logatott és lekottázott népdalokon keresztül. A könyvhöz CD-t is mellékelnek a szerzők, ahol István Ildikó, Kerezsi Csongor, Lőrinczi Zsolt és Mihály Pál keltik életre a könyvben leírt dallamokat.
Ez az oktatói segédanyag nem tudott volna megvalósulni a támogatóink nélkül. Köszönjük!
 
 
 
 

"Gyere te is pályázz!"

Online szakmai nap
2021. február 24. 15.00 óra
EMET által kezelt és elérhető források bemutatása, amelyekben a határon túli magyar szervezetek is érintettek lehetnek (NTP, GYIA, NKA, Csoóri Sándor Alap). Az előadások után lehet kérdéseket feltenni az előadóknak, egészen a pályázat beadásától, annak elszámolásáig.

A részvétel az előzetes jelentkezést követően, az előadók által küldött linken történik.