Erasmus+

IBB: Intercultural Bridge Builders este un curs de formare pe termen lung, care a început în ianuarie 2017 și s-a încheiat în februarie 2018. Are trei etape:
Faza I: Curs de instruire în Sfântu Gheorghe, România, 20-28 mai 2017
Etapa II: Perioada de practică iunie 2017 – septembrie 2017, cu activitățile participanților la lupta împotriva radicalizării tinerilor și celebrarea diversității culturale și sprijinirea reciprocă într-un proces de învățare electronică.

Faza III: Seminar de evaluare la Chișinău, Moldova, 3-10 noiembrie 2017 S.M.A.R.T.

 

Obiectivele seminarului de evaluare sunt: ​​

 

✓ Informarea celorlalți despre cum este să fii multiplicator. Să definească cunoștințele, abilitățile și atitudinile unui multiplicator al diversității culturale.

✓ Creșterea gradului de conștientizare cu privire la prejudecăți, stereotipuri, xenofobie, rasism ca aspecte speciale ale diversității culturale și împărtășirea de experiențe pentru a lupta împotriva radicalizării tinerilor prin 30 de proiecte și activități de campanie locale și europene pentru tineret.

✓ Pentru a afla mai multe despre cele 20 de evenimente locale de tineret ca parte a unei campanii de diversitate culturală, ce tip de probleme au apărut și cum au fost rezolvate, care a fost impactul lor asupra tinerilor și comunităților locale.

✓ Să împărtășească exemple bune din practică și să se ajute reciproc pentru a găsi soluții bune la provocări. Să discute despre 30 de proiecte locale și internaționale de tineret pe care le-au realizat deja, împărtășind experiențe și învățând noi tehnici și metode unii de la alții.

✓ Pentru a ajuta la menținerea procesului pe termen lung cu proiectele în curs.